Tips & Trucs > Een foto maken

Een foto plaatsen van het product maakt de kans op verkoop velen malen groter. Ook zal u meer traffic genereren en hoe meer “traffic” hoe groter de kans dat u het product verkoopt. Hoe beter de foto hoe meer het product zal opleveren.

Begin met een neutrale achtergrond zoals een lege tafel of een stukje vloer. Een beetje structuur zoals hout of stof kan heel goed werken. Vermijd vloerbedekking wat uw product vaak vuil en slordig kan laten overkomen.

Een glimmende of reflecterende achtergrond zoals een spiegel of een zilverkleurig dienblad kan foto’s van kleine objecten laten overkomen als een professionele foto.

Probeer de foto van zo’n hoek te maken zodat hij 3 dimensionaal overkomt. Een foto vanuit een bepaalde hoek laat uw product beter overkomen als een perfect recht en gecentreerde foto. Haal alle overbodige rommel uit de foto weg.


Uiteraard is het van belang dat uw foto goed in focus is (scherp),dit is makkelijk te zien op het LCD scherm van een digitale fotocamera. Maakt u gebruik van een camera die werkt met fotorolletjes neem dat voor de zekerheid wat extra foto’s.

Maak op zijn minst één complete foto van het product en gebruik deze als de eerste foto. Haal het product niet uit elkaar als u er niet zeker van bent dat interne detail foto’s belangrijk zijn.


 
Verzamelingen

Als en een verzameling van producten verkoopt is het belangrijk dat u ook een foto maakt van de totale verzameling.

Een groepsfoto geeft de koper het idee meer waar voor zijn geld te krijgen. Geef duidelijk aan wat er allemaal bij de veiling is inbegrepen.
 

Belichting

Vertrouw bij het nemen van een foto niet volledig op de flits van de camera, door de flits kunnen andere delen in de schaduw wegvallen. U heeft geen professionele verlichting nodig een eenvoudig bureaulampje kan dienst doen als een tweede lichtbron.

Teveel licht kan er voor zorgen dat de details niet meer zichtbaar zijn. Maak meerdere foto’s maar maak ze allemaal met de gedachte dat het de enige foto is die de koper ziet, op veel veilingsites kunt u namelijk maar 1 foto plaatsen.
Maak op zijn minst één complete foto van het product en gebruik deze als de eerste foto.Probeer de foto van zo’n hoek te maken zodat hij 3 dimensionaal overkomt. Een foto vanuit een bepaalde hoek laat uw product beter overkomen als een perfect recht en gecentreerde foto.www.veilinghelp.nl© • websdesign: www.cobuz.nu